dijous, 26 de juny de 2014

Molt bon estiu a tothom!!!

Amb la fi del curs escolar han finalitzat les activitats del Programa Tàndem Família-Escola del curs 2013-2014.

En els darrers mesos ens hem reunit amb una vintena de centres educatius de la ciutat, direccions i responsables de les AMPA, per valorar la setantena d'activitats dutes a terme i preparar les del curs vinent.

L'activitat del blog del Programa Tàndem Família-Escola es reprendrà amb l'inici del proper curs escolar 2014-2015. El primer mes de programació serà l'octubre.

dilluns, 9 de juny de 2014

Les famílies de l'escola Amadeu Vives visiten l'Observatori Astronòmic de Sabadell

Visita a l'Observatori, escola Amadeu Vives
Divendres 6 de juny, a les 5:15h de la tarda es va reunir una quarentena de persones, alumnes i famílies de l'escola Amadeu Vives a la porta de l'Observatori Astronòmic de Sabadell per fer la visita que ha inclòs:
  • La projecció d'un audiovisual a l’auditori sobre el sistema solar i col·loqui perquè els alumnes preguntin tots els dubtes que tinguin.
  • Una explicació sobre els telescopis antics (centenaris) que hi ha a l'Agrupació.
  • La visita i explicació d'un observatori astronòmic modern, com treballen els astrònoms i com són els telescopis actuals.
  • L'Observació del Sol per mitjà del telescopi.
  • Visita a l'exposició didàctica instal·lada permanentment a les dependències de l'observatori.
Grans i petits han gaudit d'una gran experiència!!!

Veure més imatges de l'activitat

dijous, 5 de juny de 2014

Xerrada a l'Institut Vallès sobre el suport familiar a l'alumnat quan acaba la ESO

Xerrada d'orientació a l'Institut Vallès
L'Olga Valls, orientadora de l'empresa Educaweb va fer una xerrada dimecres 4 de juny, a la biblioteca de l'Institut Vallès sobre la influència de les famílies alhora de fer la tria sobre el futur acadèmic i professional per part de l'alumnat quan acaba la ESO.

L'activitat es va adreçar a les famílies amb joves que es troben en fase de transició educativa i tenen dubtes a propòsit dels itineraris i oportunitats de formació que ofereix el sistema educatiu.

S'ha centrat en el coneixement d'un mateix (habilitats, personalitat, interessos professionals, valors ocupacions, experiències, actituds, competències), els condicionants de les eleccions (familiars, socials, educatius, econòmics, personals i com gestionar-los) i els aspectes relacionats amb l'entorn (alternatives d'estudis dels graduats en ESO i els itineraris dels que no acrediten).

Xerrada d'orientació a l'Institut Vallès
La reflexió construïda entre la ponent i els assistents ha girat a l'entorn del mercat de treball, els estudis i les qualitats personals. Durant el col·loqui, un grup d'alumnes de l'institut van oferir una degustació de trufes, elaborades per ells mateixos que ha fet més agradable aquest moment.

La xerrada va comptar amb la participació d'una desena de persones, la majoria pares i mares d'alumnes de l'Institut Vallès, acompanyats d'algun tutor i la directora del centre.

L'activitat va durar dues hores i els assistents han fet constar a les valoracions que fou molt interessant i profitosa.

dimecres, 4 de juny de 2014

Famílies de l'escola Cifuentes participen al taller "Anima't i juga amb ells"

Taller "Anima't i juga amb ells" a l'escola Cifuentes
Durant els dies 19, 26 de maig i 2 de juny, de 3/4 de 5 a 1/4 de 7 de la tarda, s'han trobat al gimnàs de l'escola Cifuentes, una trentena de persones per portar a terme el taller "Anima't i juga amb ells", a càrrec de la Dolors i la Quim, psicomotricistes de Kairós. 

L'activitat s'ha adreçat a les famílies amb alumnes de P3 i P4 de l'escola i ha tingut molt bona acollida. Totes les sessions han constat d'una estona de joc creatiu, on s'han relacionat els infants amb els seus pares i mares, per acabar amb una estona de joc representatiu i diàleg amb els adults.

L'experiència ha resultat molt positiva i enriquidora tant pels infants com pels seus progenitors. Els infants, pares i mares volen repetir l'experiència el curs vinent!!!

Per veure més imatges, clica aquí!!!


dimarts, 3 de juny de 2014

Les famílies de l'escola Sant Julià gaudeixen de l'obra teatral "Canal Sabadell"

La primera escena de "Canal Sabadell"
160 persones vinculades a l'escola Sant Julià han disfrutat de l'obra de teatre "Canal Sabadell", d'Oscar Valsechi, inventada i interpretada pel grup de teatre d'activitats extraescolars de l'escola. 

L'espectacle forma part de la XXXI Mostra de Teatre i s'ha programat una sessió especial per les famílies dilluns 2 de juny, a les 7 de la tarda, a LaSala Miguel Hernàdez.

En aquesta obra els alumnes han representat petits periodistes que des de diferents racons del món mostren al públic la realitat de manera irònica i de vegades absurda. Els actors han fet de presentadors, reporters, convidats especials i públic. I com a qualsevol canal de notícies, s'ha dedicat un espai a l’esport: les olimpíades boges.

Cartell de l'obra de teatre "Canal Sabadell"
L’obra acaba amb un reportatge en directe on els alumnes/reporters surten amb una nau espacial i deixen la terra en busca d’aventura i un altre planeta sense lleis absurdes i potser sense TV!

El públic ha disfrutat de valent amb la interpretació i les situacions delirants plantejades.

Moltes felicitats als actors i al director!!!

Per veure els actors en acció, clica aquí!!!dilluns, 2 de juny de 2014

El taller "Anima't i juga amb ells" al CEIF Joaquim Blume

Taller "Anima't i juga amb ells" al CEIF Joaquim Blume
Els dies 14, 21 i 28 de maig, a les 5 de la tarda, al CEIF Joaquim Blume s'ha portat a terme el taller "Anima't i juga amb ells" a càrrec de dues psicomotricistes de l'empresa Kairós.

Aquesta activitat s'ha adreçat a pares i alumnes del centre, prèvia inscripció i ha comptat amb una quinzena de participants.

Els infants i els seus progenitors s'ho han passat d'allò més bé!

Comproveu-ho a les fotografies!!!


diumenge, 1 de juny de 2014

2a Trobada LECXIT en famíla "Els contes més sentits a través dels 5 sentits"

"Els contes més sentits a través dels 5 sentits"
De què fa olor la Caputxeta? I quin gust deu tenir la història d'en Hansel i la Gretel? Heu pensat mai en la textura de l’aneguet lleig? I en el color dels tres porquets? Em resulta familiar...quina història em recorda?

Dissabte 31 de maig, alumnes, familiars i voluntaris del programa LECXIT han investigat, a través dels sentits, algunes de les històries que més vegades han sentit les nostres orelles, i han experimentat una opció diferent per re-llegir i re-trobar-se amb alguns clàssics.

La Trobada l'ha dissenyat l'equip de la Marta Roig, reunint 46 persones a la Biblioteca del Nord i 21 persones a la Biblioteca del Sud. Grans i petits han disfutat de valent!!!

Aquesta Trobada posa punt i final a la primera edició del Programa LECXIT a Sabadell. Durant l'estiu prepararem la crida del voluntariat i a l'octubre iniciarem la segona edició, amb més infants, voluntaris, famílies, escoles i biblioteques implicades.

Veure imatges de la Trobada a la Biblioteca del Nord, clica aquí!!!
Veure imatges de la Trobada a la Biblioteca del Sud, clica aquí!!!