dilluns, 28 d’abril de 2014

Famílies de l'escola Roureda fan l'itinerari "Mas Canals - Sant Julià d'Altura"

Itinerari Mas Canals - Sant Julià, escola Roureda
Finalment el passat diumenge 27 d'abril, les famílies de l'escola Roureda han pogut realitzar l'itinerari Mas Canals - Sant Julià d'Altura. L'activitat estava prevista pel diumenge 1 de desembre de 2013, però es va haver de suspendre per causes climatològiques adverses.

Una quarentena de persones entre alumnes, tutors i famílies han pogut gaudir de l'itinerari preparat per la Secció Natura de la Unió Excursionista de Sabadell, sota el guiatge del naturalista Xavier Jiménez, sortint a peu des de la porta de l'escola.

L'itinerari els ha portat cap a Mas Canals i Can Roviralta, el bosc de Ca n'Ustrell, la font de Ca n'Argelaguet on han esmorzat, per continuar cap a Gotelles i Ribatallada, on han observant les mines, el pantà i el pou de glaç. Des de Ribatallada han continuat cap a la Font dels Capellans fins a l'ermita de Sant Julià. Finalment el grup ha retornat a l'escola passant pel bosc de Can Deu.

L'activitat ha fet disfrutar grans i petits. El monitoratge ha posat al descobert la part del rodal més propera a l'escola, farcida de valors naturals i patrimonials.

Per veure més imatges de la sortida, clica aquí.

dilluns, 14 d’abril de 2014

Famílies del cicle superior de l'escola Pau Casals visiten l'exposició "Realitats: Joan Balmes i Benedicto" del Museu d'Història de Sabadell

Imatge del cartell de l'activitat, original de Joan Balmes
Diumenge 13 d'abril els alumnes de 5è i 6è de l'escola Pau Casals acompanyats dels seus familiars, van visitar el Museu d'Història de Sabadell per dur-hi a terme l'activitat guiada, relacionada amb el fotògraf local, Joan Balmes i Benedicto.

La primera part de la sessió va consistir en visitar els tres àmbits temàtics de l'exposició: imatges de la vida personal de l'autor, fotografies fetes per encàrrec d'esdeveniments familiars i fotografies dels esdeveniments socials i culturals del Sabadell dels anys 1940, 1950 i 1960.

La segona part de la sessió, tipus taller, va consistir en una tasca de reconeixement de les imatges que van aportar les pròpies famílies, centrat en la temàtica, la tècnica i l'estètica de les fotografies, tot considerant les diferències amb les fotografies que fem en l'actualitat.

És una visita que la cinquantena de participants entre alumnes i familiars, han valorat molt interessant, sobretot per recordar com es vivia fa unes dècades i comparar-ho amb l'actualitat.


divendres, 11 d’abril de 2014

Xerrada sobre el "bullying" a l'Institut Les Termes

Imatge del cartell de la xerrada, extreta d'Internet
Dimecres 9 d'abril s'ha dut a terme una xerrada-taller a l'Institut Les Termes a càrrec de Florència Scarpato, psicòloga i formadora de la FAPAC, amb el títol "Bullying: com afrontar situacions de conflictes i violència, en la relació entre companys".

La participació a la xerrada ha estat d'una dotzena de persones, pares i mares de l'institut Les Termes.

Durant el taller els assistents han treballat en petit grup.

El bullying - en català, assetjament escolar - és qualsevol forma de maltractament psicològic, verbal o físic produït entre escolars al llarg d’un temps determinat. Els nostres fills i filles poden ser víctimes de bullying, agressors o espectadors i les conseqüències per tots els implicats són devastadores. 

Al llarg de la sessió la formadora ha donat resposta a qüestions com ara: quines són les seves causes? com es pot prevenir? i, sobre tot, quan estem davant d’un clar cas de bullying, quina és la millor manera d’intervenir?

Aquesta xerrada ha estat molt ben valorada per part dels participants i l'han considerada de molta utilitat.dijous, 10 d’abril de 2014

"Curset per explicar contes" a l'escola Joaquim Blume

"Curset per explicar contes" amb la Rosa Fité
La Rosa Fité ha dirigit tres sessions del seu "Curset per explicar contes" adreçat als pares i mares de l'escola Joaquim Blume.

Les sessions s'han dut a terme els dimarts 25 de març, 1 i 8 d'abril. En aquesta ocasió, l'activitat ha comptat amb la participació d'una desena de mares.
Participants al curset, escola Joaquim Blume


La Rosa els hi ha ensenyat a perdre la por a l'hora d'explicar contes, a saber captar l'atenció dels infants, modulant la veu, representant els personatges, també a construir-los amb materials a l'abast de tothom, d'una forma ben fàcil i lluïda.

Segur que aquestes mares, a partir d'ara, captivaran els seus infants cada vegada que els hi expliquin un conte!!!


dimecres, 9 d’abril de 2014

Xerrada a l'Institut Sabadell sobre el paper de les famílies en la tria del futur acadèmic i professional quan s'arriba al final de l'ESO

Montserrat Oliveras, xerrada a l'Institut Sabadell
Montserrat Oliveras, experta en la matèria i directora d'Educaweb, ha dut a terme una xerrada a l'Institut Sabadell, adreçada a les famílies amb alumnat de 3r i 4t d'ESO sobre el paper que tenen els pares i les mares, a l'hora d'ajudar els joves a prendre les decisions sobre el seu futur acadèmic i professional.

La xerrada, centrada en com ajudar als fills a reconèixer els seus potencials i saber-los aprofitar (habilitats, personalitat, interessos, valors, actituds, competències, etc.) també ha abordat els condicionants de les eleccions i els aspectes relacionats amb l'entorn.

En aquesta xerrada han participat una dotzena d'adults, que l'han valorada de molta utilitat.

Consulteu la notícia al Facebook "Amics de l'IES Sabadell"
dimarts, 8 d’abril de 2014

Itinerari "Mas Canals" amb les famílies de l'escola Concòrdia

Famílies de l'escola Concòrdia, itinerari "Mas Canals"
Una seixantena de persones de l'escola Concòrdia han dut a terme una matinal pel rodal de Sabadell, diumenge 6 d'abril, sortint a peu des de l'escola.

L'itinerari preparat a mida per la Secció Natura de la Unió Excursionista de Sabadell, ha transcorregut per la ronda Europa, l'àrea de lleure de Can Llong, camí i  masia de  Mas Canals, torrent de la Romeua, can Roviralta (dins del Parc Agrari de Sabadell), bosc de Ca n'Ustrell, font de Ca n'Argelaguet, torrent del Fangar, bosc de Ca n'Ustrell, torrent de la Romeua (més adalt), masia blanca, els Tres Desmais, Mas Canals i camí de Mas Canals, retornant per l'àrea de lleure de Can Llong, fins a l'escola.

Aquesta activitat ha potenciat la cohesió de la comunitat educativa, ha fomentat els hàbits d’estil saludables a través de l’activitat física i ha donat a conèixer a les famílies de l'escola Concòrdia, l’entorn més proper i algunes de les rutes de senderisme que té la ciutat de Sabadell.

El guiatge ha estat a càrrec de dues persones vinculades a la Secció Natura de la UES. La valoració que en fan les famílies és molt positiva, s'ho han passat molt bé!!!

Veure més imatges clicant aquí!
dilluns, 7 d’abril de 2014

Les famílies de l'escola Creu Alta visiten l'Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont

Visites de les famílies de l'escola Creu Alta a l'ICP
Els diversos grups classe de l'escola Creu Alta han realitzat durant el darrer mes, el projecte interdisciplinari "Els dinosaures".

Aquesta activitat curricular ja va incorporar en el seu moment, la visita dels alumnes a l'Institut Català de Paleontologia, on van realitzar activitats relacionades amb els dinosaures i adaptades a cada grup d'edat.

L'activitat pedagògica realitzada a l'escola s'arrodoneix amb les sessions adreçades a les famílies, visitant de nou l'Institut Català de Paleontologia.

Per donar cabuda a les famílies interessades s'han organitzat 14 sessions diferents, entre els dies 5, 6, 12, 13 i 26 d'abril i diversos horaris. Cada sessió ha durat una hora i per l'ICP han passat unes 375 persones entre infants i adults.

En aquestes sessions els educadors de l'ICP han guiat els grups familiars pels diversos espais de l'equipament, els han parlat dels dinousaures i els han mostrat els treballs de l'alumnat de l'escola Creu Alta exposats només aquests dies a l'ICP,  relacionats amb el projecte interdiciplinari "Els dinosaures".

Una molt bona experiència per les famílies de l'escola!!!

Clica aquí per veure imatges de les visites