dijous, 5 de juny del 2014

Xerrada a l'Institut Vallès sobre el suport familiar a l'alumnat quan acaba la ESO

Xerrada d'orientació a l'Institut Vallès
L'Olga Valls, orientadora de l'empresa Educaweb va fer una xerrada dimecres 4 de juny, a la biblioteca de l'Institut Vallès sobre la influència de les famílies alhora de fer la tria sobre el futur acadèmic i professional per part de l'alumnat quan acaba la ESO.

L'activitat es va adreçar a les famílies amb joves que es troben en fase de transició educativa i tenen dubtes a propòsit dels itineraris i oportunitats de formació que ofereix el sistema educatiu.

S'ha centrat en el coneixement d'un mateix (habilitats, personalitat, interessos professionals, valors ocupacions, experiències, actituds, competències), els condicionants de les eleccions (familiars, socials, educatius, econòmics, personals i com gestionar-los) i els aspectes relacionats amb l'entorn (alternatives d'estudis dels graduats en ESO i els itineraris dels que no acrediten).

Xerrada d'orientació a l'Institut Vallès
La reflexió construïda entre la ponent i els assistents ha girat a l'entorn del mercat de treball, els estudis i les qualitats personals. Durant el col·loqui, un grup d'alumnes de l'institut van oferir una degustació de trufes, elaborades per ells mateixos que ha fet més agradable aquest moment.

La xerrada va comptar amb la participació d'una desena de persones, la majoria pares i mares d'alumnes de l'Institut Vallès, acompanyats d'algun tutor i la directora del centre.

L'activitat va durar dues hores i els assistents han fet constar a les valoracions que fou molt interessant i profitosa.