dilluns, 31 de març del 2014

Tallers adreçats a les AMPA de Sabadell i comarca, sobre protecció de dades

Protecció de dades. Imatge extreta d'Internet
Durant els dies 27 i 31 de març s'han realitzat dues sessions del taller de protecció de dades a l'escola Catalunya, organitzades per la FAPAC amb el suport de la Diputació de Barcelona i la col·laboració de l'AMPA de l'escola.

Els tallers s'han adreçat a les AMPA de Sabadell i comarca, especialment als responsables i membres de les Juntes de l'AMPA.

De Sabadell han participat les AMPA dels centres CEIF Creu Alta, CEIF Joaquim Blume, escola Catalunya i  escola Concòrdia. De la comarca, representants d'AMPA de diversos centres educatius de Castellar del Vallès, Cerdanyola i Santa Perètua de Mogoda.

En aquests tallers, dirigits per l'Eva Cortés, formadora de la FAPAC i experta en aquesta temàtica, s'ha facilitat informació sobre la normativa que obliga a les AMPA a protegir les dades personals que tractin com a entitat. El tractament de les dades és qualsevol acció que es porti a terme amb les dades personals des de la recollida, gravació, conservació, modificació i consulta fins i tot la cessió, si n'hi ha. Això vol dir que quan l'AMPA realitza qualsevol tractament de dades personals dels associats ha de complir tots els requisits que la normativa estableix per tal de garantir i protegir els drets de les persones i posteriorment el seu tractament.

Durant les sessions s'ha presentat el projecte impulsat per la FAPAC d’implantació d’un Codi Tipus que afavoreixi el compliment de la legislació per al conjunt de les AMPA de Catalunya.

L'activitat ha tingut molt bona acollida per part dels assistents.

Per a més informació sobre la protecció de dades de l'AMPA, consulteu la pàgina web de la FAPAC.