dilluns, 18 de novembre del 2013

Les famílies de l'escola Can Llong fan un itinerari guiat al "Torrent de Colobrers"

Imatge del cartell de la xerrada
El torrent de Colobrers també és conegut amb el nom de torrent de la Tosca o de Can Pagès, i és un dels espais més valorats del rodal sabadellenc, sobretot per la formació de la pedra tosca i per la seva vegetació exhuberant.

L’Ajuntament de Sabadell a través del Programa Tàndem Família-Escola, ha aportat el guiatge de l’itinerari, a càrrec de Xavi Jiménez, de la secció Natura de la Unió Excursionista de Sabadell. L'activitat es va adreçar a les famílies de l’escola Can Llong i va tenir molt bona acollida, doncs s'hi van inscriure més de 80 persones. A causa de la pluja persistent fins moments abans d'iniciar l'activitat, només la van poder gaudir 22 persones.

El punt de trobada va ser l'aparcament de Sant Vicenç de Jonqueres i des de la zona d'estada es va resseguir el riu Ripoll fins a Can Pagès. Des de Can Pagès es va remuntar el Torrent de Colobrers, passant per la Foradada, la font i la masia de Can Moragues. Per retornar a Sant Vicenç de Jonqueres, la ruta va passar pel camp d'ultralleugers i el molí de l'Amat.